Tweede verslag - Reisverslag uit Skellefteå, Zweden van Yvonne & Peter Stoot - WaarBenJij.nu Tweede verslag - Reisverslag uit Skellefteå, Zweden van Yvonne & Peter Stoot - WaarBenJij.nu

Tweede verslag

Door: Peter

Blijf op de hoogte en volg Yvonne & Peter

09 Juni 2016 | Zweden, Skellefteå

Tweede verslag:
We zijn nu gevorderd tot Skelleftea in Noord Zweden en dat is aan de temperatuur nu wel te merken.
Waar het de afgelopen dagen gemiddeld 25 graden was is het nu nog maar een graad of 15 en met de koude wind is de gevoelstemperatuur een graad of 10.
Nu even het verslag van de laatste dagen, We hebben iedere dag gemiddeld 4-5 uur gereden door afwisselende landschappen van bossen, meren, glooiende landerijen en pittoreske stadjes.
Veel spectaculaire zaken hebben we niet meegemaakt maar hadden altijd wel mooie overnachtingsplaatsen aan meertjes en/of de kust.
Ons bezoek aan Stockholm viel samen met de nationale feestdag van Zweden, dit lijkt een beetje op koningsdag met veel festiviteiten, muziek in parken en een parade door de stad.
We hebben dit van de kantlijn gevolgd en het was wel leuk om te zien hoe andere landen dit soort dingen vieren.
Morgen hebben we een rustdag en gaan met Bono naar de dierenarts om hem een speciale ontwormingskuur te laten geven wat een vereiste is voor toelating tot Noorwegen. Deze kuur moet 24 tot 120 uur voor aankomst in Noorwegen worden gegeven.
Zaterdag vertrekken we dan naar Rovanimi in Finland en reizen zondag door naar Inari.
Maandag gaan we dan naar Karasjok in Noorwegen en zijn dan binnen de gestelde 120 uur gearriveerd in Noorwegen.
Oké, dit was het dan voor deze keer, weinig spectaculairs maar misschien dat dat nog de komende dagen gaat gebeuren.

• 09 Juni 2016 - 16:48

Marlies Vd Beek:

Nu jullie hebben al heel wat gezien en de natuur is ook mooi

Het lijkt soms wel op Nederland. Heuvelachtig, bossen meertjes. En voor het rijden hoeft het ook niet zo warm te zijn.nu wij gaan eten jullie een fijne avond. Kus van ons.

• 09 Juni 2016 - 17:40

Oma En Rob:

Het hoeft niet altijd spectaculair te zijn om te genieten van al het moois wat jullie tegemiet gaan en zien.
    Vaak zijn de eenvoudige dingen het mooist.

Groetjes oma en rob

• 23 Juli 2017 - 21:40

Angelique Jochems:

vraagje waar zijn jullie met de hond naar de dierenarts geweest? Ik ben op zoek naar een dierenarts in de omgeving van Rovaniemi/Inari

Yvonne & Peter

Op zoek naar oude en huidige culturen proberen wij eens per jaar een verre reis te maken. Na reizen door Indonesie, Marocco, Maleisie, Egypte, Brazilie, Peru, Kenia, Botswana, Namibie, Zimbabwe, Zuid Afrika, China, Nieuw Zeeland, India, Oeganda en vele landen in Europa gaan we nu we gepensioneerd zijn verder met camperreizen door Europa. Voor 2016 staat de Noordkaapreis op het programma via Denemarken, Zweden Finland en Noorwegen en voor het najaar Spanje en Portugal. Nu zijn het geen vakanties meer maar gewoon reizen.

Actief sinds 28 Sept. 2008